Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYDaily190123.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Günün gelişmeleri
TCMB merakla beklenen faiz kararını bugün açıkladı. Faiz adımlarında Aralık ayında faiz artışına başlangıç yapan FED’i takip edeceğini ifade eden TCMB geçtiğimiz dönemki toplantısında herhangi bir değişiklik kararı almamıştı. Önceki toplantıda faiz oranı kararı alınırken VIX ve Move endekslerini takip edeceğini ifade eden Merkez bu kez söylemlerinden piyasalardaki oynaklığı ve sadeleştirmeyi hedef alan cümleleri çıkardı. Açıklamalarda enflasyon görünümüne göre önümüzdeki dönem para politikası kararlarının alınacağı ifade edildi. Yeni yılda da yükseliş ivmesinin sürebileceği enflasyon rakamlarında çift hanelere kendimizi alıştırmamız gerekiyor. Rusya yaptırımlarının yanı sıra asgari ücretteki artışta enflasyondaki yükselişe destek olacak gelişmelerden. Ayrıca açıklamalarda Avrupa Bölgesi’nde yaşanması beklenilen toparlanma ile birlikte ülkemiz ihracat rakamlarına yansıyacak olumlu etkiden de bahsedilmezken, konu şimdilik rafa kaldırılmış gözüküyor.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney bugün yeniden faiz artırımına dair açıklamalarda bulundu. Global görünüm ve enflasyondaki seyirden endişesini dile getiren Carney artışın kademeli ve sınırlı olacağını ifade edip şuan faiz artırmak için iyi bir zaman olmadığını düşündüğünü söyledi.

Endekslerde son durum
Dolar endeksi güne alıcılı devam ediyor. Yeniden 99.00 seviyesinin üzerinde hayat bulan endekste 99.50 kısa vadeli hedefimiz. Endeksteki yükseliş trendi takip edilmeye devam ediliyor. Sert yükselişlerde ise 100.00 seviyesi hayli kritik. Geri çekilmelerde ise 99.00 seviyesi önemli bir destek konumunda. Aynı zamanda yükseliş trendine denk gelen seviyenin geçilmesi halinde 55 günlük ortalama seviyesi olan 98.50’ye kadar gelinebilir. Dax ise Çin büyüme rakamlarıyla rahat bir nefes almışa benziyor. Güne alıcılı başlayan endekste 9 bin 800 seviyesinin üzerine gelinmesi hareketliliği yukarı banda taşıyabilir. Endeksin tekrardan 10 bin seviyesinin üzerinde kalması halinde ise yükseliş hareketi hacmini artırabilir. Yurtiçinde ise BİST100 hafif alıcılı. Toparlanmanın sürmesi için 70 bin 800 seviyesinin üzerinde kalmamız gerekiyor.
 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!