Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYDaily18122015.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu

Veri açısından zayıf bir günü geride bırakıyoruz ancak FED’in ekonomik hamlesi sonrası yankılar devam ediyor. Faizlerin kademeli artırılacağının Yellen tarafından teyidinin alınması ise, gelişen ülke ekonomilerinde olumlu bir hava yaşanmasına neden oluyor. Bugünün kazanı adeta GOP piyasaları para birimleri ve TL, Güney Afrika Randı, Polonya Zloty’si ve Hint Rupi’sinde, Dolar’a karşı değer kazanımları mevcut. Türk lirası tarafında ise, MB’nın müdahalesinin etkisi de görülüyor. Dün dolar cinsinden zorunlu karşılıklara ödenen faizi artıran TCMB’nin, 22 Aralık sınavı oldukça önemli olacaktır. FED’le birlikte adım atacağını defalarca dile getiren TCMB’nin faiz konusunda atacağı adım oldukça etkili  olacaktır ve  Dolar/TL için kritik ve volatil süreç ilerleyen gündelerde daha da artacaktır. TCMB’nin bugünkü TÜFE tahminine baktığımızda ise, beklentilerin daha yüksek tutulduğunu görmekteyiz. Revizeler yukarı yönlü. Kur etkisi atlatılamamış.

Endekslere döndüğümüzde ise,  BİST’in bugün kar satışlarına uğradığını görmekteyiz. Dün 74200 seviyelerine kadar gelen borsada bugün biraz daha satıcılı bir seyir vardı. 72000 desteğinin belirleyici olabileceğini defalarca dile getirdik, satışlarla beraber 70000’lere doğru seyir yeniden başlayacaktır. Avrupa’ya döndüğümüzde, DAX’ın 10600 üzerinde kaldığını ve günü, düne göre hafif satıcılı geçirdiği görmekteyiz. Euro’daki değer kayıpları,DAX’a şuan için yaramışa benziyor. 10700 üzeri seyir oldukça kritik olacaktır. Yükselişlerde yeniden 10850 ve 11000 seviyelerini takip edebiliriz. Geri çekilmelerde ise, 10600 altı negatif fiyatlama devam edebilir. DOW ve S&P ise, güne satışlar başladı Dow’da 17560 altında, S&P’de de 2040 desteğinin altında negatif görüntü devam edebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!