Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYDaily180123.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Gündemde yer bulanlar
Yeni haftada İran’a uygulanan finansal ve ekonomik ambargonun kaldırılması büyük yankı uyandırdı. Yaptırımların kaldırılmasıyla birlikte günlük ihraç miktarında artış planlayan İran’ın etkisiyle birlikte petroldeki arz talep dengesi daha da bozulabilir. İran gelişmesinin ardından da açıklamalarda bulunan Suudi Arabistan Petrol Bakanı büyük üretici konumundaki ülkelerin arz konusunda anlaşmaya varabileceğini ifade ederek fiyatlardaki istikrarın yakalanabileceği açıklamalarında bulundu. Son yapılan OPEC toplantısına da anlaşma çağrısında bulunarak giren Suudi yetkililer toplantıdan sonuç alamamışlardı.

Gözler yeni haftanın başlangıcında Asya’da olacak. Yeni haftanın ilk önemli verisi Japonya’dan açıklanan sanayi üretimiydi. Sanayi üretiminde yüzde 0.9’lük gerileme her ne kadar beklentilerin hafif üzerinde gelse de veride baskının sürmesi büyüme rakamlarını da negatif etkileyebilir. Önümüzdeki günde ise gözler Çin’den gelecek büyüme rakamlarında olacak. Çin’deki yavaşlamanın derecesini takip edeceğimiz veride beklentiler son çeyrek büyümesinni yüzde 6.9 olarak açıklanması yönünde. Yüzde 7’lik büyüme rakamına ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Banka nedeniyle büyümede görülebilecek olumsuz bir rakam piyasalardaki endişeyi tekrardan artırabilir.

Endekslerde son durum
Geçtiğimiz hafta kapanışını değer kaybederek yapan dolar endeksinde yeni haftaya iyi bir başlangıç yapıldı. Yükseliş trendinden destek alan endekste toparlanma sürüyor. Kendini 99.00 seviyesinin üzerine atmaya çalışan endekste hareketin devamında hedef 99.50 seviyesi. Geri çekilmelerde ise yükseliş trendinin kırılması halinde 55 günlük ortalama seviyesi olan 98.50 destek olarak çalışabilir. Dax’ta ise yeni haftaya da satıcılı başladık. 10 bin seviyesinin altında baskının arttığı endekste hedef artık 9 bin 300. Toparlanmanın kalıcı olabilmesi içinse hareketliliğin yeniden 9 bin 600 seviyesinin üzerine gelmesi gerekiyor. 
 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!