Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

xauusddaily1607.png

ALTIN

FED’in faiz artırımına ilişkin beklentiler fiyatlanmasını sürdürüyor. Dün itibariyle takip ettiğimiz, ABD verileri ise güçlü dolar algısını yeniden gündeme getirdi. ÜFE, kapasite kullanım oranı ve sanayi üretimi verilerinin beklentilerin üzerinde bir performans göstermesi Dolar endeksinde yükselişlerin meydana gelmesine neden oldu. Ayrıca dün Yellen’ın sunumu piyasayı ciddi anlamda hareketlendirdi ve faiz artırımı sürecini ana gündem maddemiz olarak karşımıza çıkarttı. Yellen yaptığı açıklamalarda, istihdamda yaşanan güçlü duruşun devam ettiğini, ancak enflasyonun kısa vadede düşüş yaşayabileceğini ifade etti.

Teknik olarak baktığımızda, düşüş trendi içerisinde fiyatlanmanın devam ettiğini, 1143 seviyelerine kadar satıcılı seyrini sürdüren altın için, toparlanmaların gelebilmesi için 1160 üzerinde kalıcılık sağlanması gerektiğini söyleyebiliriz. Satışların devamında 1142 ve 1138 destekleri, yükselişlerde ise, 1152-1157 dirençleri takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!