Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

xauusddaily1606.png

ALTIN

ABD’den dün gelen sanayi üretimi Mayıs ayında yüzde 0,2 geriledi. New York FED sanayi endeksi ise Haziran ayında -1,98 düşüş gösterdi. Dün 1173 seviyesini test eden altın gelen olumsuz verilerin ve ABD 10 yıllık tahvil faiz oranındaki gevşemenin etkisinde kalarak yükselişe geçti. ABD’den bugün açıklanacak inşaat izinleri ve konut başlangıçları ise değerli metalde sert hareketlerin görülmesine neden olabilir.

Teknik açıdan bakıldığında dün 1173 desteğini test ettikten sonra yükselişe geçen altın 1190 direncinde hız kesti. 1190 direnç seviyesinin korunması durumunda dün gerçekleşen yükselişin kar realizasyonunu görebileceğimiz değerli metalde 1183-1177-1173 destek seviyeleri takip edilebilir. Yukarı yönlü harekette 1190 direncinin aşılması durumunda ise 1194, hareketin devamında da test edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!