Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BİST_1001602.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle zarar gören petrol ihraç eden ülkeler için sonunda bir anlaşma ışığı görüldü. Suudi Arabistan ve Rusya’nın petrol üretim miktarlarını Ocak ayı seviyelerinde tutacağına dair varılan anlaşma piyasalarda olumlu etki yarattı. Petroldeki düşüş hareketinin çıkış noktası olabilecek anlaşmanın anlamlı olabilmesi için İran , Irak gibi ülkelerin de bu görüşe katılmaları gerekiyor. İran’a uygulanan yaptırımların kaldırılmasıyla birlikte petrol ihracında artışa giden ülke Avrupa’ya olan ilk ihracını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Önümüzdeki günlerde de hareketlilik düşmeyeceği petrol ürünlerinde diğer ülkelerden gelebilecek anlaşma havası piyasalardaki olumlu seyri destekleyebilir.

İngiltere’den gün içerisinde enflasyon rakamları takip edildi. Ocak ayı TÜFE rakamlarında yüzde 0.8 gerileme yaşayan ülkenin yüzü üretici tarafında güldü. Yıllık bazda beklentileri karşılayan rakamlar ile birlikte enflasyonda baskının önümüzdeki dönem de sürebileceğini söyleyebiliriz. Geride kalan günde açıklamalarda bulunan İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney , düşen petrol fiyatları nedeniyle enflasyon rakamlarında düşüşün devam edebileceğini hatırlatmıştı.

Endekslerde görünüm
Yeni haftaya toparlanma isteğiyle başlangıç yapan dolar endeksinde güne satış baskısı ile başlangıç yaptık. 96.00 seviyelerinin hala daha üzerinde kalmayı başaran endekste bu desteğin üzerinde yeni yükseliş hareketleri takip edilebilir. Hedefte ise 97.00 seviyesi yer alıyor. Endekste geri çekilmenin yeniden hacim kazanması durumunda ise 96.00 seviyesi yeniden destek olarak gündeme gelebilir. Dax’ta ise yeniden 9 bin seviyesinin üzerindeyiz. 9 bin 300 seviyesinin yakın hedef olduğu endekste bu seviyenin üzerine gelinmesi hareketliliği 9 bin 650 seviyesine taşıyabilir. Yurtiçinde ise BİST100 hafif alıcılı gözüküyor. Endekste alıcılı seyrin devam etmesi hareketliliği 72 bin seviyesine getirebilir. Geri çekilmelerde ise gözler 70 bin desteğinde olacak.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!