Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYDaily16101.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Günün önemli gelişmeleri
Gün içerisinde yurtiçinden TCMB beklenti anketini yayınlandı. Merakla beklenen notlarda yıl sonu kur tahminlerinin aşağı yönlü çekildiği görüldü. FED’in faiz artırımı ihtimallerinin zayıflamasının da etkisiyle revize edilen yıl sonu tahmini 3.04’dan 2.99’a geriledi. Büyüme beklentilerinde ise değişikliğe gidilmedi. 2015 yılı için beklenti yüzde 2.9 , 2016 yılı için ise oran yüzde 3.2 olarak açıklandı. Ankete göre yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 8.25’e yükselirken 12 ve 24 ay sonrası için tahminler ise yüzde 7.34 ve yüzde 6.88 olarak açıklandı. Gün içerisinde Suriye sınırında yaşanan hareketlililkte kısa vadeli Türk Lirası’nda değer kaybına neden oldu.

Avrupa’da gün içerisinde enflasyon rakamları takip edildi. Aylık ve yıllık bazda beklentileri karşılayan enflasyon rakamlarında yıllık veride negatif görünüm korunuyor. Açıklanan rakamlarda Eylül ayı enflayonu yüzde 0.2 yükseliş yıllık rakamlarda yüzde yüzde 0.1’lik gerileme görüldü.  Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Yves Mersch geçtiğimiz zamanlarda, euronun değer kazanması büyüme ve enflasyon görünümüne baskılayacağını ve enflasyon görünümünde orta vadede zayıflamanın görülmesinin Avrupa Merkez Bankası’nı harekete geçirebileceğini ifade etmişti. Yıllık bazda negatif enflasyondan kurtulamayan Avrupa enflasyonunda yıl sonuna kadar toparlanma bekleniyor.

Endekslerde son durum
Dün açıklanan enflasyon rakamları ile birlikte yükseliş hareketinin görüldüğü dolar endeksinde toparlanma isteği sürüyor. 200 günlük ortalama seviyesi 9400’ün üzerinde seyreden dolar endeksinde yükseliş hareketinin sürmesiyle 9500 seviyesinin üzerine gelinmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Endeks böylece tekrardan yükseliş trendinin üzerine çıkmayı deneyecektir. Hedefte ise 9550 seviyesi yer alıyor. Geri çekilmelerde 9400 ve daha önce dönüşlerin geldiği 9350 seviyesi önemini koruyor. Dax’ta ise 10000 seviyesinin üzerinde seyir sürüyor. 10150 seviyesinin en yakın direnç olduğu endekste bu seviyeden kar satışları geliyor. Direncin aşılması halinde 10300 seviyesi test edilebilir. Gevşeme hareketinin sürmesi halinde ise 10000 seviyesi hala önemini koruyor. Yurtiçinde ise endekste satıcılı seyir hakim 80 bin seviyesinin altına geriledik. BIST100’de satıcılı seyrin devamında 78 bin 500 seviyesi gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!