Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

usdtrydaily1507.png

USDTRY

TL’deki güçlenme tüm hızıyla devam ediyor. Gerek koalisyon görüşmeleri gerekse petrol fiyatlarındaki düşüş TL’ye destek olmaya devam ediyor. İran anlaşmasından dolayı ihracattaki artış ve ucuzlayan petrolün ekonomimiz için olumlu olduğunıu söylemeliyiz. Siyasi tarafta ise AKP-MHP görüşmesi sonrası MHP’nin koalisyon içinde olmayıp ana muhalefet olacağı açıklamaları endekse satış baskısı getirdi. Dünü 83 binin üzerinde kapatan endeksin 82 bin 850 200 günlük ortalamanın üzerinde kalması yükselişin devamı için önemli.

Bugün siyasi tarafta AKP-HDP görüşmesi olacak. Ekonomik verilere bakacak olursak, işsizlik, bütçe dengesi ve yıl sonu TÜFE tahmini karşımıza çıkıyor. ABD’de ise sanayi üretimi, kapasite kullanımı ve ÜFE açıklanacak. Kurda 89 günlük EMA 2.6280. Bu seviyenin altında 2.6220 ve 2.60 takip edilebilir. Yükselişten bahsedebilmemiz için ise 2.65 ve 2.6750 geçilmeli.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!