Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYH4150404.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Gündemdekiler
Bulunduğumuz haftanın son işlem gününe Çin’den gelen veriler ile başlangıç yaptık. Özellikle Fed’in yol haritası için ülkeden açıklanacak göstergelerin öneminin çok yüksek olduğunu biliyoruz. Çin’den gelen ilk çeyrek büyüme rakamlarında yüzde 6.7’lik bir artış kaydedildi. Veride beklentiler karşılanırken Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang yüzde 6.5 -7’ aralığındaki büyüme hedefini yakalayacağına olan güveninin olduğunu ifade etti. Geride kalan günlerde açıklanan Çin ticaret dengesi rakamlarının ardından üretim verilerinde de şaşırtıcı bir rakamla karşılaşmamız piyasalardaki olumlu havanın devamını sağlayabilir. 17 Nisan günü Doha’da gerçekleştirilecek OPEC ve OPEC dışı petrol üreticisi ülkelerin yapacağı toplantı önümüzdeki haftanın seyri için belirleyici olacaktır. Piyasalardaki olumlu havanın korunması için petroldeki fiyat istikrarının bir şekilde sağlanması gerekiyor.

Yurt içerisinde ise bugün TCMB beklenti anketi açıklandı. Ankete göre 2016 yılsonu enflasyon beklentilerinde gerileme görüldü. Yüzde 8.29’dan yüzde 7.91’e çekilen beklentinin yanısıra yılsonu dolar kuru beklentisindeki gerileme dikkat çekiciydi. 3.0790 olarak açıklanan beklentide Fed’in sanılandan daha güvercin bir tavır sergileyeceği algısı ön plana çıkıyor. Çeyreklik işsizlik ortalamasında ise yüzde 11.1’lik seyir artış eğilimi göstermeye devam ediyor.

Endekslerde son durum
Dolar endeksine Çin’den gelen ihracat rakamları destek olmuştu. Yükseliş fırsatı bulan endekste hareketlilik 95.00 seviyelerinde genel olarak yataya dönmeye başladı. Bu seviyeden görülebilecek gerilemelerin 94.20 desteğinde duraksayabileceğini söylemeliyiz. Önümüzdeki haftada ise endekste 95.00 – 94.20 bandı bir süre takip edilmeye devam edilebilir. Dax piyasalardaki olumlu havayla birlikte yükselişine devam ediyor. 10 bin seviyelerinin üzerinde kalmaya çalışan endekste 10 bin 120 seviyesinin geçilmesi yükselişi destekleyecektir. Hedef olarak ise 10 bin 350 seviyesi endekste takip edilebilir. Özellikle haftasonu petrol arzı ile ilgili  gerçekleştirilecek olan toplantının detayları endeksler üzerinde büyük bir hareketliliğe yol açacaktır. Geri çekilmelerde ise 9 bin 750 seviyesi kuvvetli durmaya devam ediyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!