Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DAX30Weekly15023.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Günün öne çıkan gelişmeleri
Geçtiğimiz haftalarda Japonya Merkez Bankası’nın negatif faiz oranı kervanına katılmasıyla bankanın Yen’in değerini düşürme konusundaki kararlılığının devam ettiğini farketmiştik. Yeni haftaya ise Japonya’dan büyüme rakamları ile başlangıç yaptık. Son çeyrekte beklentilerin üzerinde daralan Japonya ekonomisinde büyüme verisi yüzde 0.4’lük azalış gösterdi. Son hamlesiyle istediğini tam olarak yakalayamayan banka önümüzdeki dönemde de piyasaları destekleyici adımlar atmaktan çekinmeyebilir. Geçen hafta piyasaların tatil olduğu Çin’de yeni haftaya ticaret dengesi verisi ile başlangıç yaptık. İhracat ve ithalat rakamlarının her ikisinde de beklenilenden fazla gerileme görülmesine rağmen ihracat rakamlarında daha az bozulmanın olduğu dikkat çekti.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada piyasalardaki belirsizliğie dikkat çekerek piyasalarda bozulma algısının ortaya çıktığını ifade etti. Mart ayında yapılacak toplantıya dair açıklamalarda da bulunan Draghi toplantıda parasal genişleme sürecini gözden geçireceklerini ifade etti. Kısa vadedeki enflasyon bakılanmasının zaten bekledikleri bir gelişme olduğunu ifade eden Draghi baskının orta vadede de devam edeceği algısına kapıldıklarında piyasalara müdahele etmekten çekinmeyeceklerini sözlerine ekledi.  

Endekslerde son durum
Dolar  endeksinde yeni haftaya yükselişler ile başlangıç yaptık. 96.00 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışan endekste yükseliş hareketinin devamında 97.00 ve 97.20 seviyeleri test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 96.20 ve 96.00 seviyeleri destek görevi görebilir. Geçtiğimiz hafta Avrupa’da bankacılık sektöründe görülen sert satışlar küresel piyasalardaki düşüşü hızlandırmıştı. Yeni haftaya olumlu bir başlangıç yapan Dax’ta hareketlilik yeniden 9 bin seviyesinin üzerine geldi. Yükseliş hareketinin devam etmesi halinde endekste ilk olarak 9 bin 500 ardından da 9 bin 600 seviyeleri hedeflenebilir. 
 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!