Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYDaily15101.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Dolara enflasyon desteği geldi
ABD ekonomisi TÜFE ile nefes aldı. Aylık bazda enflasyon rakamlarında beklenti karşılanırken çekirdek veride yüzde 0.2 artış göz doldurdu. Dün açıklanan ÜFE ve perakende satışlar verisi ile birlikte gevşeyen dolar endeksinde beklentilerin üzerinde açıklanan veriler ile toparlanma hız kazandı. FED’in faiz artırımına başlamak için önemle takip ettiği verilerin en başında gelen enflasyonda yıllık bazda yüzde 1.9 seviyesine gelindi. Aynı anda açıklanan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları 255 bin kişi olarak açıklandı. Beklentilerin altında kalan başvurular ile birlikte önceki dönem verisine gelen aşağı yönlü revize görünümü iyileştirdi. 4 haftalık işsizlik başvurularının 265 bin kişi olduğu göz önünde bulundurulursa veride son 42 yılın en düşük seviyesine gelinmiş olundu.

Endekslerde son durum
Dolar endeksi hafta boyunca satış baskısını hissetmişti. İlk olarak 9400 seviyesinin altına gelen endekste 9350 seviyesinden ABD verileri ile birlikte toparlanma hareketi başladı. Şu sıralar 200 günlük ortalama seviyesini aşmaya çalışan dolar endeksinde 9400 seviyesinin üzerinde kalınması yükselişi destekleyebilir. Hedefte ise yükseliş trendinin üzerine çıkılması yer alıyor. 9470 seviyesinin üzerine gelinmesi halinde hacim kazanabilecek olan yükselişin sonraki hedefi 9500 olabilir. Geri çekilmelerde ise bugün dönüşün geldiği 9350 seviyesi her zamanki önemini koruyor. Dax’ta ise kritik seviyelerde seyir sürüyor. 10000 seviyesinin üzerine çıkan endekste alıcılı seyrin devamında 10150 seviyesi gündeme gelebilir. Geri çekilmelerde ise 10000 seviyesi destek olarak çalışmaya hazır. Yurtiçinde ise hafif alıcılı seyir sürüyor. Yaklaşık yüzde 0.2 değer kazanan BIST100’de yükselişin devamında 80 bin seviyesi test edilebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!