Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYH4120404.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Gündemdekiler
Son zamanlarda Avrupa’dan çıkışı ile gündemde olan İngiltere ekonomisinden bugün enflasyon rakamlarını takip ettik. Yıllık bazda yüzde 0.5 artış gösteren üretici fiyat endeksinde beklentiler yüzde 0.4’lük artış görüleceği yönündeydi. Aylık Mart ayı TÜFE rakamlarında da beklentiler aşılırken sterline bu kez destek enflasyon verilerinden geldi. Özellikle çekirdek rakamlardaki artış yükseliş tabloyu iyileştiriyor. 2018 yılına kadar yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşmak isteyen İngiltere Merkez Bankası’nın önünde uzun bir süreç var.

ABD cephesine dönecek olursak doların haftaya iyi bir başlangıç yapamadığı açık. Geçtiğimiz hafta açıklanan FOMC tutanakların ardından değer kaybına devam eden dolarda gün içerisinde Fed üyelerinin yapacağı açıklamalar önem taşıyor. Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan bugün yaptığı açıklamalarda Aralık ayında gerçekleştirilen faiz artışının bir hata olmadığını ifade ederek Nisan ayının bir sonraki artış için çok erken olduğunu ifade etti. Haziran ayı ihtimallerini daha yakın bulduğunu dile getiren Kaplan yavaşlayan küresel ekonomileri göz önünde bulundurmalarının gerekliliğine değindi. Fed’in önündeki en büyük engel olan global piyalsaardaki görünüm piyasaların uzunca bir süre odağında kalacak. Enflasyonun yavaş yavaş yüzde 2 seviyesine yaklaşacağını ifade eden Philedelphia Fed Başkanı Harker Fed’in artırım yapmadan önce yüksek enflasyondan emin olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Endekslerde son durum

Dolar endeksi yeni güne de karmaşık bir seyir ile başlangıç yaptı. Düşüşün iyiden iyiye hakim hareket olmaya başladığı endekste düşüş trendi hala takip ediliyor. 93.50 desteğinin son derece kuvvetli gözüktüğü endekste bu seviyeye gelinmesi dahilinde yeni toparlanmalar görülebilir. Düşüş trendinin kırılması halinde ise 94.20’nin geçilmesi yükselişi destekleyecektir. Dax’ta ise 9 bin 500 seviyesinin üzerindeki hareketlili hacmini artırdı. 9 bin 750 seviyesini geçmekte zorlanan  endekste alıcıların piyasadaki varlığını koruması yükselişi 9 bin 800’ün üzerine getirip geçtiğimiz haftada oluşan gapi kapanmasını sağlayabilir.
 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!