Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYH4110404.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Gündemdekiler
Geride kalan haftayı FOMC toplantısı tutanaklarının yanısıra Avrupa ve Amerika Merkez Bankaları Başkan’larının yaptıkları açıklamalar piyasaların odağındaydı.  Tutanaklarda son toplantıya kıyasla büyük bir değişim yer almazken üyelerin enflasyon görünümünden emin olmak istedikleri ve küresel piyasalardaki belirsizliklerin de yok olmalarını bekleyecekleri açıkca ifade edildi.

Yeni haftaya yurtiçinden önemli gelişmeler ile başladık. Geçtiğimiz hafta Türkiye Bankacılık sektörü ile ilgili açıklamalarda buluanan Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s haftasonunda ülkemiz değerlendirmesini güncelledi. Kredi notu ve görünümünde değişime gitmeyen kurumun ardından Lira haftaya biraz daha iyi bir başlangıç yaptı. Gün içerisinde açıklanan cari işlemler dengesi ise Şubat ayında 1.8 milyar dolarlık açık verdi.

Yeni haftanın ilk saatlerinde Çin’den gelen enflasyon rakamı ise aylık bazda yüzde 0.4’lük gerileme gösterdi. Beklentilerden fazla gerileyen enflasyon rakamlarında önceki dönemde görülen şok yükselişin ardından yaşanan gerileme ile birlik hareketlilik biraz daha yatay seyre dönmüş gözüküyor. Özellikle haftanın son işlem gününde Çin’den takip edeceğimiz büyüme rakamları piyasalardaki seyri tamamiyle etkileyebilecek öneme sahip.

Endekslerde son durum
Dolar endeksinde yeni haftaya da baskı altında bir başlangıç yapıldı. 94.00 seviyelerinin de altına gerileyen endekste 93.50 düşüşe engel olabilecek önemli desteklerimizden. Düşüş trendinin korunduğu endekste bu trendin kırılması hareketliliği yeniden 94.20 desteğinin üzerine taşıyacaktır. Yükselişin devamında ise 95.00 seviyesi hedef olarak belirlenebilir. Geride kalan haftada sert düşüşleri takip ettiğimiz Dax yeni haftaya güçlü bir başlangıç yaptı. 9 bin 650 seviyesinin destek olarak takip edilebileceği endekste bu seviyenin geçilmesi düşüşü 9 bin 500 seviyesine getirebilir. Toparlanmanın devam etmesi dahilinde 9 bin 830 ve 10 bin seviyeleri hedef olarak belirlenebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!