Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYH411123.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Günün getirdikleri
ABD’den haftanın beklenen verileri açıklandı. ABD ekonomisinin 2/3’lük kısmını temsil eden perakende satışlar enflasyona olan etkisi sebebiyle ayrıca takip edilen verilerin başında geliyor. Kasım ayı rakamlarında her ne kadar beklentinin altında kalınsa da son 4 ayın en yüksek artışı geldi. Yüzde 0.2 artış gösteren perakende satışlarda çekirdek veride görülen artış göz doldurdu. Aynı zamanda açıklanan üretici fiyat edeksi verilerinde ise görünüm beklenilenden olumluydu. Raporda petrol fiyatlarındaki düşüş ve küresel talebin yavaşlaması ÜFE’deki sakinliği sağlayan nedenler arasında gösterildi. Geçtiğimiz haftaya nazaran veri akışının sakin oluğu haftanın ardından önümüzdeki haftada FOMC toplantısı ile yön bulacağız.

Endekslerde görünüm
Dolar endeksinde kararsız seyir sürüyor. Gün içerisinde satış baskısını hisseden dolar endeksi 98.00 seviyesinin üzerine çıkmaya niyetli gözüküyor. Dolar endeksinin haftayı hafif toparlanma ile kapatması durumunda hareketlilik 98.00 seviyesinin üzerinde devam edecektir. Geri çekilmenin sürmesi durumunda ise 97.50 ve 97.00 destekleri takip edilebilir. Dax’ta ise satıcılı seyir sürüyor. 10 bin 300 seviyesinin altına gelinmesi hareketliliği 10 bin 100 seviyesine taşıyabilir. Toparlanmanın gündeme gelmesi durumunda ise 10 bin 500 seviyesinin tekrardan üzerine çıkılması gerekiyor. Yurtiçinde yaşanan gerginliğin ve FED’in faiz artırımının yaklaşması yatırımcıları BİST100’den uzak tutuyor. Yaklaşık yüzde 2.4 aşağıda olan endekste baskının devamında 70 bin seviyesine gelinebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!