Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BİST_1001009.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Faizlerde değişiklik yok
İngiltere Merkez Bankası PPK toplantısını gerçekleştirdi. Beklenildiği üzere faizler yüzde 0,5 oranında, varlık alım programı da 375 M sterlin tutarında sabit bırakıldı. Faizlerin sabit bırakılması 9’a karşı 0 oyla alınırken, varlık alım programında 1 muhalif üyenin olduğu görüldü. Tutanaklarda yapılan açıklamalarda ise denizaşırı ülkelerde yaşanan olumsuz gelişmelerin yakın dönemde İngiltere’yi etkilemesinin beklenmediği ve gelişmelerin yakından takip edildiği söylendi. Bu açıklamalardan sonra 2016 içerisinde faiz artırımı hazırlığında olan İngiltere’nin planlarında herhangi bir değişiklik olmadığının görülmesi  sterline destek oldu ve GBPUSD paritesi  1,5447 seviyelerine kadar yükseliş gösterdi.

Türkiye’den büyüme ve cari açık verileri açıklandı
Siyasi istikrar açısından sancılı günler geçiren Türkiye, açıklanan ikinci çeyrek  büyüme rakamlarıyla az da olsa nefes aldı. Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,5 olan beklentisini aşarak yüzde 3,8 oranında büyüme kaydetti. 2015’in ilk çeyreğinde yüzde 2,3 olarak açıklanan rakam da yukarı yönlü revize edilerek yüzde 2,5 olarak güncellendi.
Günün bir diğer önemli verisi ise Temmuz ayı ödemeler dengesi verisiydi. TCMB’den açıklanan rakamlara göre Temmuz ayında cari açık 3,15 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Bu da son 5 ayın en düşük rakamına işaret ediyor. Temmuz ayındaki beklentiler ise 3,45 milyar dolar olması yönündeydi. Buna göre Ocak-Temmuz  2015 döneminde cari açık 25,43 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise bu rakam 26,77 milyar dolar düzeyindeydi. Güne değer kaybıyla başlayan BIST100’de ise 71 bin 250 desteği takip edilebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!