Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DAX30Daily10112.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Günün getirdikleri
Çin’deki yavaşlamanın küresel piyasaları büyük ölçüde etkilemişti. Son büyüme verisinin ardından faiz indirimine giden Çin Merkez Bankası’nın bu hamlesi akıllara ülkede yaşanılan durgunluğun daha derin olabileceği soruları getirmişti. Son ihracat verilerinde de istediğini bulamayan Çin’in yüzü enflasyonda da gülmedi. Ekim ayında yüzde 0.3 gerileyen rakamlarda deflasyonist baskı sürüyor.

ABD’den yaklaşık 9 bin perakende satış mağazasından elde edilen veriler ile oluşturulan kırmızı kitapta aylık bazda yüzde 0.8 artış görüldü. Satış rakamlarındaki değişim ile ilgilenen veride önceki dönem rakamlarının üzerindeki görünüm dikkatleri çekti. 

Endekslerde görünüm
Dolar endeksinde güne alıcılı başlandı. Akşam saatlerinde hafif yükselen endekste 9900 seviyesinin üzerinde kalınmak isteniyor. Endekste yükselişin hacim bulması halinde 9970 seviyesi hedeflenebilir konumda. Geri çekilmelerde ise 9900 seviyesinin altında 9850 ve 9800 seviyeleri takip edilebilir. Dax’ta geçtiğimiz günlerde birçok kez 11000 seviyesini test etse de bu seviyeyi aşamamıştı. Yükselemeyen endeks satışlara boyun eğdi. 10900 seviyesinin altına gerileyen endekste 10800 ve 10700 seviyeleri takip edilebilir. Yurtiçinde ise satıcılı seyir sürüyor. Yaklaşık yüzde 0.8 değer kaybeden endekste 81 bin 200 seviyesi önemini koruyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!