Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

usdjpyh401072015.png

USDJPY

Paritede, Yen’e olan talebin artması satışları gündeme getiriyor. Yunanistan krizi ise, endekslere negatif etkilerde bulunurken, Yen’de değer kazanımları takip etmemize neden olmakta. BoJ Başkanı Kuroda ise, Yunanistan müzakere sürecinin olumlu sonuçlanacağına inandığını ifade etti. Yani, Yen’de yaşanan güçlenme BoJ’u sıkıntıda bırakabilir. Dün açıklanan verilerde ise, Japonya’da sanayi üretimi yüzde 2.2 gerilerken, perakende satışlar yüzde 3 arttı. Bugün ise Tankan endeksi 5 çeyrekten yana ilke kez yükeldi ve ekonomik toparlanmaya karşı pozitif bir algı oluştuğunu gösterdi. ABD tarafında ise, tüketici güveni 101.4’e yükseldi.

Teknik olarak, 121.90’lara kadar geri çekilmelerin görüldüğü paritede kısa vadede ilk destek 121.70 olarak karşımıza çıkıyor. Satıcılı seyrinde devamında 121.00 görülebilir. Toparlanmalar ile birlikte, 122.50’ler kısa vadede önemli. Bu seviyenin aşılmasıyla 123.10-123,30 hedeflenebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!