Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

gbpusddaily01072015.png

GBPUSD

Dün itibariyle İngiltere’den açıklanan verilerde büyümede yaşanan yükseliş dikkatleri çekti. 1. çeyrek büyüme rakamlarında yıllık bazda yüzde 2.9, çeyreklik bazda ise, yüzde 0.4’lük bir artış var. Son açıklanan verilere baktığımızda ise, özellikle işsizlik, PMI ve enflasyon rakamlarındaki toparlanmanın büyümede destekçi olduğunu söyleyebiliriz. ABD tarafında ise, gündem sakindi fakat açıklanan tüketici güvenininde verisinin beklentilerin çok üzerinde açıklandığını gördük. 101.4 ile rekor seviyelerde açıklanan verinin ABD ekonomisine güvenin arttığına işaret ettiğini söyleyebiliriz.

Bugün ise, İngiltere’den İmalat PMI ABD’den özel sektör tarım dışı istihdam rakamları açıklanacak. Ayrıca ABD ISM imalat verisi de parite üzerinde etkili olabilir. Dün, 1.5700 üzerinde tutunan paritede 1.5760 test edildi. 1.5815 ise paritenin kuvvetli direnci. Geri çekilmelerde ise, 1.5680-1.5640 bölgesi önemli.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!