Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BİST_100_01032016.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Gün içi gelişmeler
Güne Çin’den gelen PMI verileri ile başlangıç yaptık. İmalat sektöründeki görünümüne dair bilgileri takip ettiğimiz gün içerisinde İmalat PMI’ı Şubat ayında 49 seviyesine geriledi. Son 7 aydır gerilemesine devam eden verinin yanısıra İmalat dışı PMI’da da önceki dönem verisinin altında kalındı. Büyüme endişeleriyle piyasaları sarsan Çin’de dün de zorunlu karşılık oranı düşürülmüştü. 1 Mart itibari ile zorunlu karşılık oranlarında  yüzde 0.5’lik bir düşüşe gidecek olan Çin bu şekilde büyümeyi desteklemeye çalışıyor.

Gün içerisinde yurtiçinden TCMB’nin son yaptığı para politikası toplantısının tutanakları takip edildi. Tutanaklarda enerji fiyatlarındaki düşüşün enflasyon görününmünü desteklediği ve önümüzdeki dönem para politikalarının da enflasyon rakamlarına göre ayarlanmaya devam edileceği ifade edildi.  Piyasalardaki oynaklığa da değinilen para politikası kurulu toplantısının özetinde eğer oynaklık devam ederse Türk Lirası’na destek verilmeye devam edileceği ifade edildi.

Gün içerisinde Avrupa’dan takip edilen işsizlik oranında 1 puanlık düşüş yaşanırken. Bölgenin lokomotifi olan Almanya’da yüzde 6.2’lik oran korundu. İmalat PMI’ında 51.2’lik veri beklentilerin hafif üzerinde gelirken son döenmde Brexit risklerinin fiyatlandığı İngiltere’de imalat PMI’ı 50.8 olarak beklentilerin hayli altında kaldı.

Endekslerde son durum
Dolar endeksinin ABD büyüme rakamlarının ardından yakaladığı yükseliş hareketi hacmini yitirmeye başladı. 98.00 seviyelerinde yataya dönen endekste geri çekilme gelebilir. 97.50’nin gevşemenin bir sonraki durağı olabileceği açık. Hareketin devamında ise 97.20 seviyesi takip edilebilir. Yükselişin sürmesi halinde ise 98.50 seviyesi hedeflenebilecek durumda. Dax’ta ise haftaya alıcılı bir başlangıç yapmıştık. 9 bin 500 seviyelerinin üzerinde seyreden endekste artık hedef 9 bin 770 olarak gözüküyor. 9 bin 560 seviyesinin destek olarak takip edilebileceği endekste bir sonraki önemli seviyemiz 9 bin 440 olarak gözüküyor. BİST100 ise ise hafif alıcılı seyrediyoruz. 76 bin – 76 bin 600 seviyesinni geçilmesi endekse olan talebi artırabilecek gelişmeler arasında yer alıyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!